Jdi na obsah Jdi na menu
 


Miminko - opruzeniny

3. 12. 2014

Jednorázové pleny
Základem jsou kvalitní pleny. Osobně doporučuji jednorázové Pampers Premium Care (bílé). Při vyzkoušení jiných začal zadeček červenat.

Látkové pleny
Látkové pleny jsou doporučovány jak kvůli příjemnému pocitu dítěte na zadečku, tak kvůli větrání, ekologickému chování a ušetřeným penízkům. Nicméně, sama jsem koupila látkovky - moderní trojkombinaci (svrchní+vložka+separačka). Bohužel po porodu i když jsem pleny měnila hodně často, tak se mi strašně rychle oprudil, protože byl jak "průtokáč" a během chvilky měl pleny úplně pročůrané... Takže jsme přešli na jednorázovky, ale po pár měsících jsme se vrátili k látkovkám a používám je několikrát denně, když vím, že mohu kdykoliv pohodlně přebalit. Pokud jedu mimo domov, tak dávám jednorázovky. To samé na noc. V bílých Pampers mi spí i 6-10 hodin a opruzený není.

Hygiena
Omývání zadečku se doporučuje buď pod tekoucí vodou, nebo bavlněnými ubrousky namočenými v vodě (případně postříkané emulzí Medvídek od EONu).
Rozhodně se nedoporučují trvale používat vlhčené ubrousky. Ty jsou vhodné na ven, nebo na cestování.

Krémy na zadeček
Osobně nám nejvíc vyhovuje Sudocream a když se nám jednou přeci jenom oprudil, tak jsem střídala Sudocream s Rybilkou a Calciovou mastí.
Bepanthen jsme dostali v nemocnici, ale ten vyhovoval asi nejméně (stejně tak na bradavky nebyl příjemný a musel se otírat před kojením, což jiné krémy nemusí).